Web Analytics Made Easy - Statcounter

بازیگر فیلم سینمایی«شب دهم» بیان کرد: توجه به فرهنگ شهادت، ایثار، از خودگذشتگی، می‌تواند به‌عنوان ناجی یک ملت و هویت و شناسنامه آن مردم باشد و تاثیر مثبت و قابل توجهی را به‌دور از هرگونه شعاردادن در جامعه بگذارد.

به گزارش گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری برنا؛جهانبخش سلطانی، بازیگر سینما، تئاتر و تلویزیون درخصوص توجه به فرهنگ ایثار و شهادت در تولید آثار فرهنگی و هنری گفت: در هشت سال دفاع مقدس، واقعیت انکارناپذیری اتفاق افتاد و این مرز و بوم را نجات داد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ناجی آن هم خون شهدای این مردم و جوانان غیرتمند این مرز و بوم بودند. درنظر خیلی از مردم، این برداشت، عاطفی و احساسی است؛ درصورتی‌که این یک برداشت منطقی است، بدین صورت که وقتی انسان ایمان داشته باشد و ایمان او بر پایه عشق استوار باشد در تعالی خرد، معرفت و دانایی تلاش میکند و با تحقیق و تفحص هم راهگشایی میکند. 

وی ادامه داد: در دوران جنگ و هشت سال دفاع مقدس، فقط ایثار و فداکاری مهم بود و ترجیح همه به این موضوع بود تا بتوانند کاری برای این مرز و بوم انجام بدهند و اتفاقاً این فداکاری‌ها به بار نشست و این درخت تنومند دفاع مقدس مملو از شکوفه شد که نسل امروز و فردا در نهایت آرامش بدون شعار به این درخت تکیه کنند و با امید به فردای روشن خود با لبخند و رضایتمندی به آن نگاه کنند. 

سلطانی در ادامه بیان کرد: این فداکاری‌ها همگی بخاطر عشق بود؛ به قول شاعر «بنده عشقم و از هر دو جهان آزادم» کسی که عاشق باشد نگاه دنیوی به مسائل جامعه ندارد، نه اینکه از دنیا بریده باشد؛ اما ارزش ها را مدنظر دارد و برای او ارزشها بسیار مهم و تعیین کننده است چراکه او را در بستر سیر و سلوک قرار می‌دهد. 

این بازیگر درخصوص تولید محتوای فرهنگی و هنری با توجه به فرهنگ ایثار و شهادت اظهار کرد: نتیجه مثبت دفاع مقدس را همه شاهد هستند و بسیاری از فیلمهای کوتاه و بلند در این زمینه ساخته شد و این ایثار، عشق، دانایی، امید، معرفت به تصویر کشیده شد و در نهایت اخلاصی که خط زیرین دفاع مقدس بود، تاثیر گذاشت و این تاثیر به‌عنوان میراثی از علم، دانش و عشق برای نسل‌های بعدی قرار گرفت. شهادت جوانان این سرزمین باعث شد شناسنامه و هویت ایران ما حفظ شود و این، امانت بسیار سنگین و گرانبهایی است که باید همچون گذشته از آن حفاظت کرد. 

بازیگر فیلم سینمایی «افق» با بیان اینکه هنرمندان باید بر اساس هنر و استعداد خود در این زمینه فعالیت کنند، خاطرنشان کرد: هر هنرمندی باید در حیطه تخصصی خود به این جریان ارزشی توجه ویژه‌ای داشته‌باشد؛ یکی با خوشنویسی، نقاشی، موسیقی، پرده سینما، قاب تلویزیون و حتی بیان قصههای شب و ... به این موضوع عشق بورزد و آن را در جامعه ترسیم کند. این رسالت هنرمند است و وظیفه گرانقدری است که باید با عشق و علاقه هنرمندان به دوش کشیده‌شود و اگر عشق و علاقه باشد، میتواند نتیجه شیرینی به بار داشته‌باشد. 

وی همچنین درباره لزوم توجه مسائل فرهنگی و هنری به بحث ایثار و شهادت در جامعه بیان کرد: توجه به این جریان، بسیار مشکل بوده و کار هرکسی نیست، مثلا من تئاتر کار میکنم و صحنه تئاتر را مقدس میدانم و با همین تفکر توجه به فرهنگ ایثار و شهادت  پا به صحنه نمایش می گذارم. البته که در تولید فیلم و سریال هم همینطور است؛ منتهی اساس باید توجه به این جریان را در تولید مسائل فرهنگی اولویت قرار بدهیم و این کار هم تنها با تمرین، تحقیق و تفحص انجام خواهد شد. 

سلطانی در ادامه یادآور شد: البته که برخی از اهالی فرهنگ و هنر می‌خواهند از این جریان، عادت‌زدایی کنند و بگویند که به این مسائل عادت نخواهیم کرد و باید با نگاهی عمیق برای تولید در این حوزه نگاه کرد؛ اما کسی که عاشق باشد، مملو از امید است و این امید بر روند کار تاثیرگذار است. فرقی هم نمیکند در کدام بستر هنری چون سینما، تئاتر، تلویزیون و ... باشد، تنها نکته حائز اهمیت این است که توجه به فرهنگ ایثار و شهادت فراموش و دچار اضمحلال و دوگانگی نشود؛ چراکه رسالت و وظیفه هنرمند در توجه به این جریان بسیار مشکل است و هشت سال دفاع مقدس چون سرمشقی برای هنرمندان است که باید به‌سمت کمال حرکت کند. 

این بازیگر درخصوص نگاه نهادهای دولتی و مدیران فرهنگی به این‌گونه مسائل و جریان‌های ارزشی در تولید محتوای حوزه فرهنگ و هنر خاطرنشان کرد: مسئولان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، صدا و سیما باید با توجه به علاقهمندی، دانش، خرد و عشق هنرمندان به این عرصه در این بستر فعال باشند، حمایت کنند، بگیرند و هم یاد بدهند.  توجه به فرهنگ شهادت، ایثار، از خودگذشتگی، می‌تواند به‌عنوان ناجی یک ملت و هویت و شناسنامه آن مردم باشد و تاثیر مثبت و قابل توجهی خود را به‌دور از هرگونه شعاردادن  در جامعه بگذارد. 

وی در ادامه درباره مشارکت و علاقه هنرمندان نسبت به فعالیت و ایجاد تولید محتوا در این عرصه اظهار کرد: مشارکت هنرمندان نسبت به این جریان در مضامین مختلف متفاوت است. به‌طور مثال، وقتی به جشنواره مقاومت نزدیک می‌شویم، آن‌هایی که به این جریان ایمان دارند، تمام هم و غم و آرمانهای خود را در بستر عشق به سینمای دفاع مقدس تحویل می دهند. فیلم کوتاه میسازند، فیلم بلند میسازند، حتی نمایشنامه و فیلمنامه مینویسند تا حماسهای فرهنگی و هنری بیافریند و این حماسه همچون چراغی است که راه را نورافشانی میکند، امید و نوید میدهد که اگر می خواهید دچار ذلت نشوید باید این بستر را دنبال کنید. 

بازیگر سریال «یوسف پیامبر(ع)» با اشاره به اقدام مثبت و تاثیرگذار شرکت راه‌آهن جهت تجلیل و ارج‌نهادن جایگاه شهدای راه‌آهن گفت: این اقدام،آرزو هنرمندانی است که میخواهند در بستر سیر و سلوک یک کار ثوابی انجام دهند. این اقدام خوب است و باید از آن دفاع و در جهت اطلاع مردم از آن، تبلیغ و اطلاع‌رسانی کرد؛ چراکه تنها کاری که می‌تواند در جهت ارج‌نهادن جایگاه شهدا انجام داد، تجلیل از افتخارات‌شان است. 

سلطانی در پایان گفت: جریانی که شرکت راهآهن به راه انداخته‌است، در گوشه و کنار این مرز و بوم بر اثر تحقیق و تفحص، یک مددرسانی و خواهش از خداوند است و هنرمندان نیز بر پایه تحقیق و مطالعه نسبت به این جریان ارزشی و عقیدتی، ادای دین فرهنگی خود را انجام می‌دهد و این یک واقعیت انکار ناپذیر است؛ چراکه همیشه همراه با نام شهدا، عاقبت‌به‌خیری به‌همراه می‌آید. 

گفتنی است؛ راه آهن جمهوری اسلامی ایران به منظور گرامیداشت یاد و خاطره شهدا و ایثارگران گران‌قدر هشت سال دفاع مقدس و به ویژه شهدای عزیز راه آهن، مسابقه طراحی لوح و بنای یادبود شهدا و ایثارگران را برگزار میکند که هنرمندان  فرصت دارند تا 20 مرداد ماه 1399 آثار خود را به دبیرخانه مسابقه ارسال کنند.

برای اطلاع دقیق از قوانین شرکت، ثبت‌نام و ارسال عکس به پایگاه اینترنتی مسابقه به نشانی www.rai.ir  ، بخش isargaran.rai.ir مراجعه و ثبت نام نمایند.

 متقاضیان در صورت مواجهه با مشکل در رابطه با ثبت‌نام و غیره میتوانند به پشتیبانی این مسابقه در شبکه اجتماعی واتساپ با شماره 09350636094 تماس حاصل کنند.

 

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: فرهنگ شهادت جهانبخش سلطانی توجه به فرهنگ ایثار و شهادت هشت سال دفاع مقدس فرهنگی و هنری مرز و بوم راه آهن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۷۴۶۴۴۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وزیر ارشاددرگذشت عیسی بخشی از بزرگان موسیقی خراسان را تسلیت گفت

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای خراسان شمالی ؛ در متن پیام محمدمهدی اسماعیلی آمده است: شادروان حاج عیسی قلی پور که نشان درجه یک هنری از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی جمهوری اسلامی ایران در پرونده داشت، سینه اش لبریز از روایات، حکایات و اشعاری بود که زلالی مذهب، عشق، عرفان، حماسه و احساس را تجلی می‌بخشید.

این پیام افزوده است: دیدار با این هنرمند فقید و شنیدن هنر روح بخش او از بیادماندنی‌ترین خاطرات اینجانب در سفر به خراسان شمالی است.

وزیر فرهنگ و ارشاد با نکوداشت نام و یاد این هنرمند فقید، درگذشت این هنرمند را به جامعه هنری ایران اسلامی، هنرمندان خراسان شمالی، خانواده آن مرحوم تسلیت گفت.

 عیسی قلی پور مشهور به عیسی بخشی، هنرمند موسیقی مقامی، خواننده و نوازنده دوتار و از آخرین بازماندگان بخشی‌های کرمانج شمال خراسان ۱۴ اردیبهشت ماه پس از تحمل یک دوره بیماری سرطان در بجنورد دارفانی را وداع گفت.

وی ۱۱ آبان سال ۱۳۲۱ در روستای سلاخی بجنورد در خانواده‌ای هنرمند متولد شد، استاد قلی پور در کنار پدرش (سلیمان) که یکی از بخشی‌های قدیمی و دوتارنواز بوده است، پرورش یافت، سپس نزد حسن یزدانی مشهور به حسن بخشی، یادگیری‌های خود را در زمینه موسیقی نواحی خراسان کامل کرد.

قلی پور خواننده گویش‌های ترکی بجنوردی، کرمانجی، فارسی و ترکمنی، بیش از شصت سال خنیاگر نغمه‌های مختلف خراسانی و آیین‌های مذهبی منطقه شمال خراسان بود.

وی در جشنواره‌های متعددی شرکت کرد و کسب مدال و دیپلم افتخار در چهارمین جشنواره موسیقی فجر با گویش کرمانجی از افتخارات این هنرمند فقید است.

این هنرمند گواهینامه درجه یک هنری را سال ۱۳۹۵ از اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان شمالی دریافت کرد و سال ۱۳۹۸ اداره میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری خراسان شمالی نخستین کاشی ماندگار در بجنورد را بر سردر منزل عیسی قلی پور نصب کرد.

دیگر خبرها

  • توجه به عفاف و حجاب ارزش نهادن به کرامت زن است
  • ایرانی‌هایی که در کشور خود هم برگ هویت ندارند
  • ترویج فرهنگ ایثار و شهادت نیاز امروز جامعه است
  • وزیر ارشاددرگذشت عیسی بخشی از بزرگان موسیقی خراسان را تسلیت گفت
  • پیام تسلیت وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در پی درگذشت حاج عیسی قلی‌پور
  • درگذشت یک هنرمند موسیقی مقامی/ سالاری: «عیسی قلی پور» بازمانده موسیقی خراسان شمالی بود
  • علم‌الهدی: وقتی نیرو‌های نخبه نظام به دنبال اجرای شرع و قانون بیفتند، باید حمایت مردم نیز پشتیبان آنها باشد/ حجاب متعلق به فرهنگ ایران است؛ در شاهنامه، فردوسی از قول منیژه نقل می‌کند «منیژه منم، دخت افراسیاب، برهنه ندیده تنم آفتاب»
  • درگذشت یک هنرمند موسیقی مقامی/سالاری: «عیسی قلی پور» بازمانده موسیقی خراسان شمالی بود
  • هویت بخشی، رسالت امروز معلمان است
  • هویت بخشی رسالت امروز معلمان است