Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایرنا، این روزها مسابقات جام ملت‌های آفریقا در کشور کامرون در حال برگزاری است. رقابت‌هایی که در پنج شهر و با حضور ۲۴ تیم مختلف به انجام می‌رسد و توانسته نگاه‌ اهالی فوتبال در سرتاسر جهان را به سمت قاره‌ای متوجه کند که همیشه در انزوا بوده‌ و دیده نشده‌ است. قاره‌ای که با محدودیت‌ها و محرومیت‌های زیادی دست و پنجه نرم کرده و شاید فوتبال بتواند بخشی از این مشکلات را با زاویه دید خاص خودش به نمایش بگذارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

کامرون بعد از نیم‌قرن دوباره این فرصت را به دست‌اورده تا میزبان دیگر هم‌قاره‌ای‌هایش برای مسابقات جام ملت‌های مردان باشد. فوتبال، در این کشور ۲۵ میلیون نفری هم، حرف اول را می‌زند و درخشش در جام‌های ۱۹۸۲ و ۱۹۹۰ همچنان نقل محافل است و مردم با ذوق و شوق درباره‌اش حرف می‌زنند و برای رقبای خود کری می‌خوانند که آنها اولین کشور قاره سیاه بودند که موفق شدند به یک چهارم نهایی جام جهانی راه یابند . شیرهای رام نشدنی با فوتبالیست‌های بزرگی چون روژه میلا، ساموئل اتوئو، ریگوبرت سانگ و ... در ادوار مختلف توانسته‌اند کامرون را به کل جهان بشناسانند. کشوری در مرکز قاره آفریقا با جغرافیایی متنوع و مردمی که عاشق فوتبال هستند.

با وجود اینکه کامرون از لحاظ اقتصادی جزو کشورهای استاندارد قاره آفریقا به حساب می‌آید و صادرات نفت، الوار، قهوه، کاکائو، پنبه، موز، ،فرآورده‌های نفتی و صنایع آلومینیومی توانسته رونقی به اوضاع مالی کشور در ۲ دهه اخیر بدهد اما همچنان بخش قابل توجهی از مردم این کشور زیر خط فقر زندگی می‌کنند و از لحاظ سلامت و تحصیل با شاخص جهانی فاصله زیادی دارند. برای هر پنج هزار کامرونی تنها یک دکتر وجود دارد و ایدز، یکی از شایع‌ترین بیماری‌های کشور به حساب می‌آید. دختران کامرونی هنوز نتوانسته‌اند به اندازه پسران به تحصیل بپردازند و یکی از اصلی‌ترین دلایلش سن پایین ازدواج در این کشور است.

پل بیا، رییس جمهور کامرون ۸۸ ساله شده است. او از سال ۱۹۸۲ بر کرسی ریاست جلوس کرده و یکی از مسن‌ترین روسای جمهور جهان به حساب می‌آید. او که علاقه خاصی به فوتبال دارد در جام جهانی ۹۰ باعث حضور روژه میلا در تیم ملی کشورش شد. حالا هم چند روزی است که ساموئل اتوئو، ستاره اسبق تیم‌های بارسلونا، اینترمیلان و ... رییس فدراسیون فوتبال کامرون شده و سعی دارد تا بتواند به بهترین شکل از پسِ میزبانی جام ملت‌های آفریقا بربیاید. اهرم فوتبال، می‌تواند برای رییس جمهور و رییس فدراسیون نقش یک مُسکن و یا حتی محرک را بازی کند و امید را به دل مردم این کشور تزریق کند.

و مردم. مردمی که حالا به کمک فوتبال فرصتی برای خودنمایی و برای شادی پیدا کرده‌اند و دلخوش هستند تا از قِبَل فوتبال از لحاظ معیشتی نیز اوضاع بهتری پیدا کنند. برگزاری مسابقات و حضور توریست‌ها به کسب و کار کامرونی‌ها رونق بخشیده و بچه‌ها نیز بابت برگزاری بازی‌ها سر از پا نمی‌شناسند و خنده‌هایشان شکار دوربین‌ها شده است. آنها که در گذشته مستعمره بریتانیایی‌ها و فرانسوی‌ها بودند حالا به همین ۲ زبان و همچنین چندین زبان دیگری که در این کشور صحبت می‌شود فریاد می‌زنند که زنده هستند و می‌خواهند زنده بمانند و باید دیده شوند. فوتبال، بهانه‌ای شده تا آنها را ببینیم. این روزها در کامرون کل آفریقا باید دیده شود. آفریقایی که معجونی است از فقر، رنگ، عشق، زندگی، بی‌عدالتی و مظلومیت که همگی از لنزِ فوتبال، قابل رویت است. بفرمایید تماشا...

برچسب‌ها ساموئل اتوئو فوتبال قاره آفریقا جام ملت های آفریقا کامرون

منبع: ایرنا

کلیدواژه: ساموئل اتوئو فوتبال قاره آفریقا ساموئل اتوئو فوتبال قاره آفریقا جام ملت های آفریقا کامرون جام ملت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۰۹۴۹۹۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آمادگی ایران برای صادرات تجهیزات و ملزومات پزشکی به آفریقا

به گزارش گروه سلامت خبرگزاری علم و فناوری آنا،  آصف مهدوی دبیر شورای سیاستگذاری صادرات سازمان غذا و دارو با اشاره به توانمندی ایران در حوزه تولید تجهیزات پزشکی، اظهار کرد: در ایران ۱۷۰۰ تولید کننده تجهیزات پزشکی مشغول فعالیت هستند و امکان صادرات محصولات به کشور‌های حوزه آفریقایی وجود دارد.

وی افزود: در حال حاضر تجهیزات و ملزومات پزشکی تولیدی ایران به کشور‌های مختلفی در منطقه، آسیا و حتی اروپا صادر می‌شود و امکان همکاری در حوزه رگولاتوری و تنظیم‌گری برای تسهیل صادرات ملزومات پزشکی به آفریقا نیز مهیاست.

به گفته وی تولیدکنندگان ایرانی می‌توانند در حوزه انتقال تکنولوژی ساخت تجهیزات و تامین کمبود‌های این حوزه به کشور‌های افریقایی کمک کنند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • ‏توسعه روابط با کشورهای آفریقایی از اولویت‌های سفر به گامبیا است
  • ضرورت توسعه حمل ونقل هوایی و دریایی میان ایران و قاره آفریقا
  • روایت امام جمعه تهران از حمله سپاه به اسرائیل
  • شهید مطهری نیم قرن در راه اعتلای علمی جامعه اسلامی قلم زد
  • فاضل لنکرانی: «امید» در میان اساتید حوزه در حال از بین رفتن است / تعداد شاگردان استادی که ۱۰۰ شاگرد داشت به ۱۰ نفر رسیده / مراجع و رهبری به این مسائل توجه کنند
  • آمادگی وزارت بهداشت برای تقویت نظام سلامت در قاره آفریقا
  • اعلام آمادگی وزارت بهداشت برای همکاری در تقویت زیرساخت‌ های نظام سلامت در قاره آفریقا
  • اعلام آمادگی ایران برای صادرات تجهیزات پزشکی به آفریقا
  • آمادگی ایران برای صادرات تجهیزات و ملزومات پزشکی به آفریقا
  • بیانات رهبری در جمع معلمان شور امید آفرین و انگیزه بخش بود